T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / PALANDÖKEN - Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi

OKU-YORUM, YAZI-YORUM

Oku-yorum, Yazı-yorum Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün sosyal bilimler liselerine yönelik düzenlemiş olduğu "Oku-yorum, Yazı-yorum" projesi kapsamında öğrencilerimiz "Mehmet Kaplan'ın Kültür ve Dil, Ahmet Mithat Efendi'nin Felatun Bey ile Rakım Efendi, Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana, Nazan Bekiroğlu'nun Mor Mürekkep, Yahya Kemal Beyatlı'nın Kendi Gök Kubbemiz" adlı eserlerini eleştirel okuma yaparak tamamladılar.

Projede yer alan öğrencilerimiz İkra ORAK, Beyza Nur METE, Ebru AYRANCI, Balım Nisa NAZLI, Nehir OKUR, Zeynep ERTAŞ, Azra İrem DAYANÇ, Ayşegül LALOĞLU, Nursima PEKER ve Elif KOTAN Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Muhammet TOTİK ve Nimet TOHUMCU rehberliğinde, kasım ve aralık ayları boyunca her hafta bir araya gelerek o hafta okunan kitap üzerine çok yönlü değerlendirmeler yaptılar, bu değerlendirmeler sonucunda her kitapla ilgili bir makale yazdılar ve bu makalelerini, hazırladıkları slaytlar eşliğinde okul konferans salonunda beş gün boyunca öğretmenlerine ve öğrenci arkadaşlarına sundular.

Proje ekibimiz ve 11. sınıflarımız 30 Aralık 2022'tarihinde Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gökcan ÇELİK'in Toprak Ana romanıyla ilgili sunumuna online toplantı yoluyla katıldı.

Projede yer alan öğrencilerimiz mayıs ayı içerisinde ise okulumuzda her yıl düzenlenen "Edebiyatçılar Aramızda" etkinliğinde yer alacak ve yukarıda adı geçen sanatçıları temsil edeceklerdir. 

Görevli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, II. dönemde projenin ikinci bölümü olarak yapacakları "Yazı-yorum" çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.01.2023 - Güncelleme: 13.01.2023 11:12 - Görüntülenme: 419
  Beğen | 0  kişi beğendi