T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / PALANDÖKEN - Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi

Tarihimi Tiyatro ile Öğreniyorum

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro etkinliği büyük beğeni topladı 

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitimi Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Cemile Açıl’ın Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi ile ortaklaşa düzenlediği “Sultan Selim-i Sani” tiyatro gösterimi Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Tarihi gerçekliğin eğlenceli ve öğretici bir şekilde ele alındığı Sultan Selim-i Sani oyunu, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin başarılı performanslarıyla seyirciyle buluştu. Sultan II. Selim ve Sokullu Mehmet Paşa ekseninde devlet yönetimi ve dönemin siyasi gelişmelerinin ele alındığı tiyatro oyununda tarih öğrenciler tarafından tekrar canlandırıldı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı’nca Nadir Ersoy tarafından yazılan Hafıza-i Saltanat oyununun, Cemile Açıl tarafından ortaöğretim düzeyinde uyarlaması olan ve arşiv belgelerine bağlı kalarak yazılan Sultan Selim-i Sani tiyatro oyunu, seyirciyi 16. Yüzyıl Topkapı Sarayı’na ve Divan-ı Hümayun toplantılarına götürdü. 

Gösteriye Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Subaşı, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ayatullah Araz, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, Erzurum Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Fotoğraf galerisine ulaşmak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.05.2023 - Güncelleme: 30.05.2023 10:56 - Görüntülenme: 664
  Beğen | 28  kişi beğendi