T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / PALANDÖKEN - Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi

Nis

Yeşilay Derneği'nin Türkiye Liseler Arası Münazara etkinliğinde okul takımımız İstanbul'da düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkı elde etti. Duygu ŞİRİN ve ve Elif AYDIN DUMLUPINAR hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Istırâbdır yiğidim azığımız, hicrandır Mirasımız mahkûmdur, mahzundur, perişandır Gene de ye’se düşme yiğidim; imtihandır Filizlenen her ölüm, mazlumlara nişandır. Pr.Dr. İbrahim Etem ÇAKIR hocamız "Filistin bizim neyimizdir ve Filistin için ne yapabiliriz" konulu seminer verdi.

Nis

Zamana,oluruna, kendi haline, geride, bir kenara bırakmadan YKS'ye 51 gün kala Prof. Dr. Abdülhak Halim ULAŞ hocamızdan moral motivasyon semineri

Mrt

Okul Ortaklığı Projesi kapsamında yapılan toplantıda ortak okulumuz Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi iderecileri ve öğretmenlerine "Erzurum İli ve Kültürel Yapısı" tanıtıldı. Tarih Öğretmenimiz Taner Özdemir'in anlattımıyla yapılan sunumda Erzurum tarihi yerleri, en çok oynanan sokak oyunları, kültürel yapısı ve tarihi mekanların hikayeleri paylaşıldı.

Mrt

Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü ile UNESCO Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği MUN Model Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı 4 oturumla gün boyu Sezai Karakoç toplantı salonunda gerçekleştirildi. Türkçe ve İngilizce yapılan oturumlarda Düzensiz Göç, Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Uygulamalar, İnsan Ticareti ile Mücadeleler, Kriz Yönetimi konularının ele alındığı genel kurul toplantısına Türkiye, Çin, Japonya, Almanya, Fransa,ABD,Rusya, Hindistan, İngiltere, Suriye vb ülkeler adına delegeler katıldı. MUN, küresel sorunlara çözüm aramak amacıyla öğrencilerin İngilizce dil pratiklerini gerçekleştirmeleri amacıyla düzenlenmektedir. Etkinliği Elif Aydın DUMLUPINAR, Duygu ŞİRİN ve Volkan AKSOY hocalarımız tertiplediler.

Mrt

Kariyer Günleri kapsamında Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Fuat KÜÇÜK ve Bölge Adli Mahkemesi Savcısı Özkan AKKAYA'yı okulumuzda ağırladık.

Mrt

12.sınıf öğrencilerimizle moral ve motivasyon amaçlı Berber Dükkanı tiyatro etkinliğine katıldık.

Mrt

Pr.Dr.Ali UTKU tarafından pratik sorunları teorik halletme bilimi olanfelsefenin estetik boyutu,H. Ziya ÜLKEN'in Aşk Ahlakı, Nurettin TOPÇU'nun İsyan Ahlakı kitapları üzerinden öğrencilerimizin gönül sofrasına sunuldu.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün uhdesinde gerçekleştirilen Oku-Yorum Yazı-Yorum projesi kapsamında Erzurum ilimizde Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, Hınıs Erdoğan Eren Fen Lisesi, Horasan Fen Lisesi, Ilıca Borsa İstanbul Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Oltu Fen Lisesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi’nin katılımıyla KUTADGU BİLİG il panelini gerçekleştirdik. Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail YEŞİLYURT, proje paydaşı okullarımızın müdürleri, danışman öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Nurettin Topçu Sosyal Bilimleri Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen panelin akabinde seçici kurul marifetiyle Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Melek Sima HASANOĞLU'nun Kutadgu Bilig'deki Kahramanların Sembolik Değerleri konulu sunumu ilimiz adına  birinci seçildi.

Şbt